Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Shopping centrum Les Bastions — Doornik

EEG is midden 2016 gestart met de renovatie en uitbreiding van Les Bastions in Doornik. Het winkelcentrum wordt uitgebreid met 10.000 vierkante meter. Het shopping center is toe aan een grondige vernieuwing. Bedoeling is om er een modern en aantrekkelijk complex van te maken zonder dat het aan gezelligheid inboet. De werken aan Les Bastions omvatten een grondige renovatie van het bestaande winkelcentrum, een innovatieve uitbreiding en de realisatie van een duurzaam retailpark op een aangrenzend perceel. De bestaande buitenparking wordt gedeeltelijk vervangen door een ondergrondse parking met twee verdiepingen en een capaciteit van 1.150 plaatsen. Via verschillende liften en roltrappen geeft deze parking de bezoeker rechtstreeks toegang tot de nieuwe winkelgalerij. De nieuwe openbare ruimte tussen het winkelcentrum en het retailpark omvat grote partijen groen, in- en uitgangen van de parking, fietspaden, voetgangerszones, parkings, een bushalte, fietsrekken en waterpartijen.

De bedrijven EEG nv en Building-IQ zijn verantwoordelijk voor de elektrische, HVAC en sanitaire installatie en het gebouwbeheerysteem.